Antalis välkomnar nya ägare

Japanska bolaget Kokusai Pulp och Paper har tecknat ett bindande optionsavtal för köp av Antalis-gruppen. Kokusai Pulp och Paper är den ledande pappersleverantören på den asiatiska och australiensiska marknaden, med en omsättning på över 35 miljarder kronor. Liksom Antalis är verksamheten inriktad på distribution av papper, förpackning och visuell kommunikation.
– Vi ser mycket positivt på nyheten om en ny potentiell ägarstruktur för Antalis-gruppen. Det japanska företag Kokusai Pulp and Paper passar Antalis på ett fint sätt både geografisk, där vi nu får en starkare täckning över fler kontinenter, och strategisk där vi delar en gemensam målbild, kommenterar Håkan Askenberger, vd Antalis AB.

Distribution på fyra kontinenter
Kokusai Pulp and Paper (KPP) är noterade på Tokyobörsen och arbetar med distribution av papper, förpackning och visuell kommunikation på fyra kontinenter – Asien, Australien och Latinamerika. Nu stärks erbjudandet av produkter och tjänster till kunder och leverantörer i alla sektorer och geografier. Den nybildade koncernen kommer ha en årlig omsättning på cirka 5,3 miljarder euro, inklusive 3,3 miljoner ton sålt papper.

Antalis välkomnar förvärvet
Antalis ledningen och styrelse välkomnar den planerade kombinationen med KPP.

– Det förvärvsförslag som lämnats in av KPP, valdes efter en öppen och konkurrenskraftig process, konstaterar Hervé Poncin, koncernchef för Antalis.

– Antalis, dess ledning och anställda är mycket nöjda med den här kombinationen med KPP som gör det möjligt att öppna ett nytt kapitel i vår internationella utveckling. Det kommer att ge Antalis de nödvändiga medlen för att stödja vår utveckling och stärka marknadspositionen.
För mer information kontakta
Håkan Askenberger, vd Antalis AB, Hakan.Askenberger@antalis.com,
+46 70 645 06 90

Linda Ternstedt, Scandinavian Marketing Manager, linda.ternstedt@antalis.com, +46 70 210 69 64

Antalis AB  /  Tlf.: +46 10 707 70 00    justask@antalis.com