Fem tips för en
smidigare applicering

Man brukar säga att förarbetet är halva uppdraget. Detta gäller även när du ska applicera folie. Här listar vi fem tips för att uppnå ett gott resultat.
1. Använd rätt verktyg
Du behöver en bra kniv, helst med nya rena blad. Dessutom behöver du en linjal, skärlinjal eller tumstock samt en markör- eller tuschpenna. En skrapa, även kallad squegee är absolut nödvändighet. En skärplatta är också att föredra då den gör arbetet enklare. Se vårt urval av kvalitetsprodukter här.

2. Förbered ytan
Som vi skrev ovan: Ett grundligt förarbete igång är halvvägs klart! Se därför till att ytan du ska arbeta på är ren, torr och fri från damm och fett. Det finns ett antal rengöringsprodukter som är gjorda exakt för detta ändamål. Du kan köper dem här.

3. Undvik bubblor
När du arbetar med stora bitar självhäftande vinyl kan det vara en fördel om ni är fler personer som samarbetar. Men oavsett storlek är grundtricket att endast ta bort en liten bit av skyddspapperet till att börja med. Sedan applicerar du filmen centimeter för centimeter. Placera filmen på ytan och använd den ovan nämnda skrapan för att släta ut den från mitten och ut.

4. Slow and steady wins the race!
Okej, det kanske inte alltid är fallet! Men när det gäller installation av självhäftande folie är lite tålamod ett måste. Om du arbetar för snabbt eller om du slätar ut för hårt, är bubblor och rynkor nästan oundvikliga. Sakta ner, easy does it.

5. De hårda kanterna och hörnen
Ja, hur hanterar men dem på bästa sätt? Jo, du behöver en värmepistol (eller en hårtork). När filmen är varm blir det nämmligen lättare att justera kanter och hörn. Var dock försiktig så att du inte översträcker filmen.

Vi önskar dig lycka till!

PS. Om du har använt några av våra tips eller produkter, posta gärna fotot på instagram och tagga oss @antalis_ab